Saturday, 11 January 2014

Pertandingan Catur Persahabatan Bongorian Chess Club

Hari ini 11.01.2014 Bongorian Chess Club telah mengadakan pertandingan catur persahabatan yang melibatkan 6 buah sekolah rendah di Daerah Hulu Perak. Pertandingan ini dianjurkan bertujuan untuk memberi pendedahan kepada para pelajar yang belum pernah menyertai mana-mana pertandingan catur.
 Pertandingan ini ternyata mendapat sambutan yang hebat dari sekolah-sekolah jemputan. Penyertaan yang asalnya dihadkan kepada 4 orang pelajar lelaki dan 4 orang pelajar perempuan dari sekolah yang ingin menyertai. Atas desakan dari guru-guru sekolah berkenaan akhirnya pengelola memberi kelonggaran kepada sekolah untuk  menambah jumlah pelajar yang menyertai pertandingan ini.

Selain dari mencungkil bakat dan mengenalpasti pelajar yang berbakat untuk diketengahkan, Pertandingan ini juga telah berjaya mewujudkan kerjasama yang baik dalam kalangan guru yang terlibat sebagai guru penasihat kelab catur.

Pertandingan ini juga memberi peluang kepada guru-guru untuk mengenali SK Bongor yang terletak jauh di pendalaman dengan lebih dekat. Walau dimana jua tgempatnya, matlamat untuk melihat para pelajar berjaya dalam semua lapangan tetap didokong bersama para warga pendidik.

Sedikit paparan kenangan Kejohanan Catur Persahabatan Bongorian Chess Club.


 
 
 
 
 
Semoga program seperti ini akan diadakan lagi untuk memberi pendedahan kepada para pelajar.
 
Berikut adalah keputusan akhir Pertandingan Catur Persahabatan Bongorian Chess Club
 

 

No comments:

Post a Comment